Ankara'da bombalı saldırı hazırlığındaki 3 PKK elemanı tutuklandı

Ankara'da bombalı saldırı hazırlığındayken yakalanan PKK elemanı 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye girdiği ve Ankara'ya geldiği tespit edilen 2 araç içerisinde 10 şüpheliyi yakaladı.

Yakalanan şüphelilerden H.H.C.'nin üzerinde bombalı düzeneklere bağlanmak üzere hazır hale getirilmiş cep telefonu ele geçirildi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yakalanan şüphelilerle ilgili soruşturma başlattı.

Yürütülen soruşturma neticesinde yakalanan H.H.C. ile birlikte M.S. ve A.S.'nin Suriye yapılanması PYD/YPG içinde eğitim aldıkları, örgütün sözde özel kuvvetler elbiseleri ve uzun namlulu silahlarla fotoğrafları tespit edildi.

Yapılan sorgu sonucunda, H.H.C.'nin Türkiye'ye bombalı saldırı yapmak için girdiği ve daha önce 7 ay M.S. ile birlikte Suriye'de PYD/YPG içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Şüphelilerden H.H.C., M.S. ve A.S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 3 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ülkeye kaçak olarak giren diğer şüpheliler ise sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresine teslim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret
Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı
"Gazze, insanlığın kalbidir"
Ankara'dan çağrı: Söz değil, somut adımlar bekliyoruz!
Gazze'ye insani koridor çağrısında bulundular