"Anne Üniversitesi" eğitimlerine başladı

Mardin'de ilk defa gerçekleştirilen "Anne Üniversitesi" projesi kapsamında eğitimlere başlandı.

Mardin'in Kızıltepe Belediyesi ile Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) iş birliğiyle gerçekleştirilen "Anne Üniversitesi" projesi kapsamında ilk ders yapıldı.

MAÜ'de öğretim görevlileri tarafından 6 hafta boyunca salı ve cuma günleri 30 anneye ders verilecek.

Proje kapsamında; çocuk ve kadın hakları, okul başarısında ailenin rolü, Hazreti Muhammed ve çocuk, aile ve çocuk mahremiyeti, sağlık bilgisi ve çevre bilinci, anne, çocuk ve beslenme, zor davranışlarla başa çıkma, ev ekonomisi, değerler eğitimi, annelik ve iş hayatı, teknoloji kullanımı ve çocuk, eşler arası ilişkiler ve iletişim konularında eğitim verilecek.

Böyle bir projede yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten anneler, "Üniversite hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Burada öğrendiğimiz bilgileri kendi ev hayatımıza ve aile yaşantımıza yansıtarak daha mükemmel bir aile yapısını oluşturacağımızdan eminiz." dediler.

İLKHA




 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin'de 6 kilogram kaçak salep ele geçirildi: 2 kişiye 1,4 milyon TL ceza
Kadim kültürün ustaları: Tesbihin hakkı raconla değil, zikirle verilir
Sol örgütlerin işçi kutlamalarını Cuma namazına denk getirmesi tepki çekti
Mardin'de "Tesbih fuarı" yoğun ilgiyle açıldı
Kavan: Çocuklarımız fenni ilimleri okurken maneviyatı ıskalarsa çok daha büyük musibetlerle karşı karşıya kalacağız