“Arabistan nükleer silah elde edebilir”

Suud rejiminin önde gelen isimlerinden Turki el-Faysal, İran’ın Batı ile yaptığı nükleer anlaşmayı ihlal etmesi durumunda kendilerinin de nükleer silah elde edeceğini söyledi.

Suud rejimi istihbarat kurumunun eski başkanı Turki el-Faysal, Washington’da düzenlenen bir sempozyumda yaptığı konuşmada, İran’ın Batı ile yaptığı nükleer anlaşmayı ihlal etmesi durumunda kendilerinin de nükleer silah elde edeceğini söyledi.

Suud hanedanlığının önde gelen preslerinden Turki el-Faysal, İsrail eski başbakan yardımcısı Yakov Admiror’la birlikte Washington’da düzenlenen bir sempozyumda yaptığı konuşmada, İran’ın Batı ile yaptığı nükleer anlaşmayı ihlal etmesi durumunda Arabistan’ın da nükleer silah elde edeceğini ifade etti.

Suudi Arabistan’ın eski İstihbarat Servisi Başkanı Prens Turki el-Faysal, bir dönem Amerika büyükelçiliğini de yaptı. Suriye’de devam eden savaşa ilişkin Batı da lobi çalışmaları yapan Faysal, Suud rejimi için farklı alanlarda etkin görevler üstleniyor.

İleri düzeyde İngilizce bilen Faysal, aynı zamanda çok iyi Türkçe de konuşuyor. (İLKHA)


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Suudi Arabistan Haberleri

Veda tavafı yapıldı
Hac ibadetini yerine getiren 1,7 milyon Müslüman hacı oldu
Şeytan taşlama ile bayram ibadetleri başladı
Mekke’ye girişler izne bağlandı
1,5 milyon kişi Arafat'a doğru yola çıktı