Arazi kavgasında ölen 8 kişi toprağa verildi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Başköy ve Karatepe köylüleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan silahlı çatışmada ölen 8 kişi Silvan ilçesinde toprağa verildi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Başköyü ve Karatepe köylerinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle Ek ve Üstün aileleri arasında çıkan silahlı kavgada Üstün ailesinden ölen 8 kişi Silvan ilçesinde defnedildiler.

 

Cenaze törenine Ak Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan, Belediye Başkanı Fadıl Erdede, HÜDA PAR İlçe Başkanı Sıtkı Batı, Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, Silvan Kaymakamı Yunus Sezer ve büyük bir kitle katıldı.

 

Defin işlemlerinin bitmesinden sonra Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuşun yaptığı duadan sonra  halk taziye evine doğru gitti.

 

Dün akşam saatlerinde Bismil ilçesine bağlı Başköyü ve Karatepe köylerinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle Ek ve Üstün aileleri arasında çıkan silahlı kavgada; İskan Üstün, oğlu Ömer Üstün, Mustafa Üstün, oğlu Mehmet Üstün, Muzaffer Üstün, oğlu Berat Üstün ile Faruk Üstün ve Fuat Üstün kardeşler hayatını kaybetmişti. (Yusuf Batı-İLKHA)


 



 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Silvan Haberleri

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde meşe ormanında çıkan örtü yangını kontrol altına alındı
300 öğrenci her gün ölümle burun buruna yol geçiyor
Susa Camii yarenleri şehadetlerinin 34'üncü yılında mezarları başında anıldı
Silvanlı öğrenci ve velilerden üstgeçit talebi
Silvan'da etkili olan sağanak sonrası cadde ve sokaklar sular altında