Arıcıların sorunları Çamlıyayla’da ele alındı

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde “Çam Basra Böceği Tanıtma ve Yaygınlaştırma” programında, arıcıların karşılaştığı sorunlar masaya yatırıldı.

Çamlıyayla Kaymakamlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla Belediyesi ve Mersin Arı Yetiştiricileri Birliğinin destekleriyle hazırlanan “Çam Basra Böceği Tanıtma ve Yaygınlaştırma” programında, arıcıların karşılaştığı sorunlar masaya yatırıldı.

Programda konuşan Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı,  insanlık tarihinin var olduğundan bu yana bal ve bal ürünlerinin önemli bir besin maddesi haline geldiğini söyledi.

Sarı, “Arıcılık deyince bizim aklımıza hep bal geliyor. Arıcılık sektöründe sadece bal değil, polen, arı sütü, arı yağı gibi çok fazla sayıda sektörde ilgi gören alan var. Bu ürünlerde pek de istediğimiz noktada değiliz. Çünkü bugüne kadar somut olarak kurumların iş birliği yaptığı, yasal ve sağlam bir mevzuata dayanmış bir arı sektörümüz yok. Bireysel çalışmalarla ayakta kalmaya çalışan küçük arıcılarımızla bu işi yürütmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Muğla Üniversitesi Arıcılık Meslek Yüksekokulu Arıcılık Bölümü Öğretim Üyesi Veli Türkmen’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Mersin Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mustafa Çalıkoğlu, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları arıcılık üzerine birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların akabinde Muğla Üniversitesi Arıcılık Meslek Yüksekokulu Arıcılık Bölümü Öğretim Üyesi Veli Türkmen, çam Basra böceği ve çam balı konusunda eğitici bilgiler verdi. Konferansın son kısmında yapılan soru cevap bölümünde arı yetiştiricileri yaşadıkları sıkıntıları anlatarak çözüm yolları bulunması konusunda taleplerde bulundular. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Hububat hastalıklarına karşı nelere dikkat edilmeli ve ne yapılması gerekir?
Son dönemde yağan yoğun yağışların zirai, ürünlere toprağa ve su rezervlerine faydası var mı?
Tarımda 22 yıl sonra ilk kez sayım yapılacak
TMO tarihinin en yüksek hububat alımını gerçekleştirdi
Vahşi sulamaya karşı uyarı: Ürüne ve toprağa ciddi zararı var