Başbakan Yardımcısı Arınç, çocukları dağa kaçırılan annelerin eylemlerine ilişkin, "Gerek BDP`li siyasetçiler gerekse çözüm sürecine destek veren herkes gerekse bu konuda siyasi aktör olarak kendisini güçlü bulan herkesin bu çocuklarımızın dağdan indirilerek ailelerine teslim edilmesi konusunda çaba göstermesi gerekir. Bu da en çok gözleri İmralı`da veya kulakları Kandil`de olanlara düşer" dedi.
Başbakan Yardımcısı Atalay`ın yaptığı açıklamalarla ilgili bilgi sahibi olmadığını söyleyen Arınç, çocukları kandırılan annelerin durumunun çok acı olduğunu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nin bu anneleri mağdur etmesini esefle kınadığını belirtirken bu anneleri BDP`nin yıllardır farklı eylemlerde kullandığına dikkat çekti. Arınç, ailelerle ilgili Başbakan Erdoğan`ın yarınki grup toplantısına yeni açıklamalarda bulunabileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık adaylıkları konusunun Bakanlar Kurulu`nda görüşülmediğini söyleyen Arınç, kendi aralarında da böyle bir konuşmanın olmadığını söyledi.
Arınç: Diyarbakır Belediye Başkanı'nı Kınıyorum
Bakanlar Kurulu toplantısı dün saat 19.15 itibarı ile sona erdi. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Arınç açıklamalarda bulundu.
İlk yorum yazan siz olun
Siyaset Haberleri
NATO, küresel işgal politikalarının silahlı gücüdür
Garantör ülkeler derhal devreye girmeli
Kumarın ve fuhşun her türlüsü yasaklanmalı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Şeyh Said ve dava arkadaşlarını TBMM Genel Kurulunda yâd etti
Ciddi endişeler taşıyoruz