“Asli göreviniz kalplere hitap etmektir”

Din kültürü öğretmemeleriyle bir araya gelen Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, öğrencilerin kalplerine hitap edilmesi için tavsiyelerde bulundu.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı; Kızıltepe, Derik ve Mazıdağı ilçelerinde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleriyle bir araya geldi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin öğrencilerin geleceğini şekillendiren en önemli derslerden biri olduğunu vurgulayan Sarı, öğretmenlere görevlerinin zor ve kutsal olduğunu söyledi.

Sarı, “Sizin tezgâhınızdan geçen bir öğrencinin, sadece gerçekleri ve doğruları öğrenip din konusunda yanlış yapma hakları olmamalıdır. Öğrenciler Kur’an’ı ve dini sizden öğrenmeliler. Asli göreviniz kalplere hitap etmektir.” dedi.

Sarı, öğrencilere hizmet edip gerçekleştirdikleri güzel çalışmalardan dolayı öğretmenlere teşekkür etti. (M. Salih Keskin – İLKHA) 


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin halkı: Kentte 10 gündür su yok, perişan olduk
Işık: Gençlerimize infak bilincini aşılamak için rızık kavramını iyice öğretmemiz lazım
Mardin’de kazada ağır yaralanan kişi 20 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Mardin’de sıvı metamfetamin ele geçirildi: 1 tutuklama
Aydın: Ramazanın ruhunu tüccarlar olarak yaşatabilmemiz gerekir