“Asli göreviniz kalplere hitap etmektir”

Din kültürü öğretmemeleriyle bir araya gelen Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, öğrencilerin kalplerine hitap edilmesi için tavsiyelerde bulundu.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı; Kızıltepe, Derik ve Mazıdağı ilçelerinde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleriyle bir araya geldi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin öğrencilerin geleceğini şekillendiren en önemli derslerden biri olduğunu vurgulayan Sarı, öğretmenlere görevlerinin zor ve kutsal olduğunu söyledi.

Sarı, “Sizin tezgâhınızdan geçen bir öğrencinin, sadece gerçekleri ve doğruları öğrenip din konusunda yanlış yapma hakları olmamalıdır. Öğrenciler Kur’an’ı ve dini sizden öğrenmeliler. Asli göreviniz kalplere hitap etmektir.” dedi.

Sarı, öğrencilere hizmet edip gerçekleştirdikleri güzel çalışmalardan dolayı öğretmenlere teşekkür etti. (M. Salih Keskin – İLKHA) 


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin'de 6 kilogram kaçak salep ele geçirildi: 2 kişiye 1,4 milyon TL ceza
Kadim kültürün ustaları: Tesbihin hakkı raconla değil, zikirle verilir
Sol örgütlerin işçi kutlamalarını Cuma namazına denk getirmesi tepki çekti
Mardin'de "Tesbih fuarı" yoğun ilgiyle açıldı
Kavan: Çocuklarımız fenni ilimleri okurken maneviyatı ıskalarsa çok daha büyük musibetlerle karşı karşıya kalacağız