Avrupa Yetim-Der’den Yemen için Acil Yardım Çağrısı

Başta Türkiye olmak üzere Dünya’nın birçok yerinde hayırseverlerin bağışlarıyla yaptığı yardımlrla faaliyetleriyle mağdur ve yetimlerin duasına mazhar olan Avrupa Yetim-Der, Yemen’de yetim ve muhtaçlara yardımda bulunmak için yeni bir kampanya başlattı.

Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyon güçlerinin Yemen'i bombalaması sonucu masum binlerce sivil, çocuk ve kadının hayatını kaybetmesi ile yaşanan mağduriyetler nedeniyle, Avrupa Yetim-Der “Acil İnsani Yardım” kampanyası başlattı.

Yemen'in havadan bombardımana tabi tutulmasından dolayı yeraltı sistemi çöken ülkede, açlığın had safhaya ulaşmış olması, sağlık ve güvenlik sorunlarının tehlikeli boyutlarda seyretmesi üzerine harekete geçen Avrupa Yetim-Der, hayırseverlere çağrıda bulunarak, Yemenli yetim ve mağdurlara ulaştırılmak üzere destek talebinde bulundu.

BM tarafından Yemen için yapılan acil yardım çağrısına binaen Avrupa Yetim-Der, insani ve İslami sorumluluk gereği "Yemen'de Kardeşlerimiz Var" sloganı ile başlattığı insani yardım kampanyasına destek vermek ve bağışta bulunmak isteyenlerin, gerek gönüllü temsilciler aracılığıyla, gerekse  www.avrupayetimder.com adresinde yer alan ‘online bağış’ sistemi üzerinden yardımlarını yapılabilecekleri  belirtildi.

Avrupa Yetim-Der Genel Merkezinden yapılan açıklamada, “Kurum olarak mağdur ve muhtaçların dini, dili, meşrebi, kimliği, mezhebi ve bölgesini ayırt etmeksizin sorumluluklarımızı yerine getirmek amacıyla başlatmış olduğumuz bu kampanyaya duyarlı herkesi katkı yapmaya davet ediyoruz. Yemen'de Kardeşlerimiz Var. Kardeşlerimiz için, Allah rızası için yardım yapmak için seferber olalım.” denildi.

Gıda yardımı, tıbbi destek ve barınma merkezleri kurma gibi insani yardımları Yemen'de mağdur durumda olanlara ulaştırmak için başlatılan yardım kampanyasına destek amacıyla duyarlı tüm hayırseverlere çağrı yapıldı. Hayırseverlerin yapacakları bağışlarda aşağıdaki bilgileri kullanmaları gerektiği belirtildi:

ALICI: Avrupa Yetim-Der
AMAC: Yemen
IBAN: DE50 6001 0070 0786 9127 08
BIC: PBNKDEFF

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemen Haberleri

Yemenli alim Abdülmecid Zindani vefat etti
Ensarullah Hareketi, işgalci ABD'nin gemisini füzeyle vurdu
Ensarullah: ABD'nin bizi "terör örgütü" olarak sınıflandırması bizim için şeref madalyasıdır
İşgalci ABD ve İngiltere Yemen'e hava saldırısı düzenledi
Ensarullah, işgale destek sağlayan ABD gemisini hedef aldı