Ayasofya Camii imamlığı görevinden ayrılan Boynukalın'dan açıklama

​Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, "Kararımın bir sebebi de malum bildiriyle ilgili yorumlarda yalan yanlış kıyaslamalara gidilerek 'Ayasofya imamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım' gibi hezeyanlara meydan vermemektir." açıklamasını yaptı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, bu görevinden ayrılma gerekçesine ilişkin sosyal medya hesabında yazılı bir açıklama yaptı.

"Görevden ayrılmamamın sebebi  akademik/ilmî çalışma ve hezeyanlara meydan vermemek"

Asıl mesleği üniversitede öğretim üyeliği olmasına rağmen Diyanet İşleri Başkanlığının talebi ve Marmara Üniversitesinin uygun görmesiyle Ayasofya-i Kebir'deki şerefli makama görevlendirme ile geldiğini belirten Boynukalın, görevi bırakma gerekçesi olarak şunları söyledi:

İki gün önce, akademik/ilmî çalışmalarıma daha fazla vakit ayırabilmek için Ayasofya-i Kebir Camii Şerifindeki baş imam hatiplik görevimden affımı ve görevlendirmemin sona ermesini istedim. Aldığım kararın bir diğer sebebi ise, milli iradeye karşı pervasızca yayınlanan malum bildiriyle ilgili yorumlarda yalan yanlış kıyaslamalara gidilerek 'Ayasofya İmamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım' gibi hezeyanlara meydan vermemektir.

"Dilim döndüğünce İslam'ı anlatmaya çalıştım"

86 yıl soma yeniden cami olarak fethedilen bu mübarek mekânda ilk baş imam- hatip olarak görev yapmayı takdir eden Yüce Mevlâ'ya sonsuz hamd-u senalarını arz ettiğini vurgulayan Boynukalın, bu göreve kendisini layık bulan idarecilere ve hasseten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Boynukalın, "Bendeniz bu görevdeyken bildiğim kadarıyla, dilim döndüğünce İslam'ı anlatmaya çalıştım. Bunu yapmazsam Allah katında mesul olurum düşüncesiyle hareket ettim. Bu niyetin yarın Allah katında bana şahitlik edeceğini umuyorum. İslam'a ve Kur'an’a bir bütün olarak inanıp yaşamayı Rabbim hepimize nasip etsin. Bugüne kadar bana desteğini bildiren yahut düşüncelerime katılmayan bütün kardeşlerimden Allah binlerce kez razı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

Yapicioglu û Henîyye hevdîtin kirin
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu ile HAMAS lideri Heniyye görüştü
Siyonizme karşı çıkmak terörizme karşı çıkmaktır
Yapıcıoğlu, Yemenli alim Abdülmecid Zindani'nin taziyesine katıldı
Yapıcıoğlu'ndan İsmailağa Cemaati'ne taziye ziyareti