DİYARBAKIR - Uzun bir süredir "İnisiyatif Hazırlık Kurulu" tarafından kuruluş ve ilan hazırlıkları yapılan Hak, Adalet ve Hürriyet için Kürdistan İslami İnisiyatifi (Azadi İnisiyatifi) genel kurul toplantısını Diyarbakır`da gerçekleştirdi.
Öncülüğünü Av. Sıdkı Zilan`ın yaptığı Azadi İnisiyatifi`nin genel kurul toplantısı iki gün sürecek. Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Prestige Otel`de düzenlenen genel kurul toplantısına Kürt yazarlar ile değişik ülkelerden çok sayıda kişi katıldı.
Kur`an-ı Kerim ve Kürtçe meali ile başlayan genel kurul toplantısı, dualarla devam etti. Ardından Azadi İnisiyatifi adına Adem Özcaner açıklamalarda bulundu.
Özcaner, uzun süredir üzerinde çalıştıkları ancak son bir yıldan beridir inisiyatif hazırlık kurulu tarafından aktif bir şekilde hazırlıklarını yaptıkları Hak, Adalet ve Hürriyet için Kürdistan İslami İnisiyatifi`nin (Azadi İnisiyatifi) kuruluş ve ilan toplantısını gerçekleştirmek için burada toplandıklarını söyledi. Özcaner, "Kürdistan`ın ve Türkiye`nin değişik illeri ile birlikte çeşitli ülkelerden katılımcılarla birlikte 2 günlük toplantıda Azadi İnisiyatifi için kamuoyuna sunmak üzere oluşturduğumuz deklarasyon ile amaç hedef ve ilkeleri oluşturacak mutabakat metni tartışılacak ve değerlendirilecek. Daha sonra mutabakat sağlanan bu metinler Pazar günü saat 11.30`da bu salonda kamuoyu ile paylaşılacak." dedi.
Toplantı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.
(M. Salih Keskin - İLKHA)
Azadi İnisiyatifi`nin Genel Kurul Toplantısı Başladı
Azadi İnisiyatifi`nin iki gün sürecek genel kurul toplantısı bugün Diyarbakır`da başladı. Azadi İnisiyatifin amaç, hedefi ve ilkeleri yarın düzenlenecek basın toplantısıyla
İlk yorum yazan siz olun
Siyaset Haberleri
Zorunlu eğitim süresinin uzaması çeşitli sorunlara yol açmaktadır
GES projeleri köylüyü mağdur etmeyecek şekilde planlanmalı
HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı’ndan “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” mesajı
Diyarbakır – İstanbul arasında hızlı tren hattı olmalı
Asgari ücretle aile geçindirmek imkânsız!