Bağışlanan organlar 6 hastaya umut oldu

Mardin’de beyin ölümü bir hastanın tüm organları bağışlandı.

Mardin’de beyin ölümü bir hastanın tüm organları bağışlandı.

Tedavi gördüğü Özel Mardin Park Hastanesi’nde 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen M.D.'nin ailesi, ihtiyacı olan bütün hastalar için tüm organlarını bağışlamak istediklerini söylediler.

Hastane organ koordinatör birim sorumlusu Uz. Dr. Ali Rıza Şeren, gerekli işlemleri başlattı. Organlar; 2 kornea göz, 2 böbrek, karaciğer ve kalp toplamda 6 doku ve organın Ankara, Malatya ve Diyarbakır’a sevki uçak ambulanslar ile başarılı bir şekilde sağlandı.

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz ve İl Müftüsü İsmail Çiçek, ailenin yanına gelerek hem taziyelerini sundular hem de 6 kişiye umut kaynağı oldukları için teşekkürler ettiler.

Mardin Valisi Mustafa Yaman da aileyi telefonla arayarak başsağlığı dileklerinde bulundu ve organ bağışı için gösterdikleri örnek davranıştan dolayı aileye şükranlarını sundu.

Hastane yönetimi, 6 organın Ankara, Diyarbakır ve Malatya'ya başarılı bir şekilde naklinin yapıldığını ifade etti.

İLKHA





İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin halkı: Kentte 10 gündür su yok, perişan olduk
Işık: Gençlerimize infak bilincini aşılamak için rızık kavramını iyice öğretmemiz lazım
Mardin’de kazada ağır yaralanan kişi 20 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Mardin’de sıvı metamfetamin ele geçirildi: 1 tutuklama
Aydın: Ramazanın ruhunu tüccarlar olarak yaşatabilmemiz gerekir