Bağlar Belediyesi bayan kuaförleri denetledi

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki kadın kuaförlerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

Diyarbakır Bağlar Belediyesine bağlı bayan zabıta ekipleri ve Ruhsat Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan kadın kuaförlerine yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirdi.

Kadın zabıta memurları tarafından gerçekleştirilen denetimlerde eksiklikler tespit edilirken, vatandaşların daha hijyenik ortamlarda hizmet alabilmesi için uyarılar yapıldı.

Kentin birçok noktasında gerçekleştirilen denetimlerde kuaför salonlarının iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine uygun olup olmadığı kontrol edildi.

Kuaförde kullanılan malzemelerin hijyen durumunu da inceleyen ekipler, iş yeri temizliği, düzeni, kullanılan ürünlerin durumu ve kullanım izni ile onayı olup olmadığı, kullanılan ürünlerin son kullanma tarihleri, portör muayene kartları, bir iş yerinde bulunması gereken temel unsurlar, tuvalet, ecza dolabı kontrolü gibi birçok konu incelemelerde bulunurken, tespit edilen eksiklerin giderilmesi için iş yeri sahipleri ve ustalar uyarıldı.

Eksiklerin giderilmesi için iş yeri sahiplerine ek süre veren ekipler, ruhsatsız olarak faaliyet gösteren iş yerleri hakkında ise yasal işlem uyguladı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bağlar Haberleri

Diyarbakır Bağlar Medine Bulvarı'nda ışıksız kavşakta kazalar bitmiyor
Seyrantepe Huzur Camii’ndeki su sorununa ilişkin DİSKİ'den açıklama
Vatandaşlar sokağa çıktı
Diyarbakır’da aranan 86 kişi yakalandı
Diyarbakır’da 253 bin 752 kök kenevir ele geçirildi: 25 şüpheliye yasal işlem