Bakan Çavuşoğlu Cenevre'ye gidiyor

​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı Cenevre Ofisi'nin açılışına katılmak üzere Cenevre'ye gidiyor.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu'nun 8 Kasım 2021 tarihinde Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Girişimi'nin Cenevre Ofisi'nin açılış törenine katılacağı belirtildi.

Açıklamada törenin, Bakan Çavuşoğlu'nun yanısıra İspanya Dışişleri, AB ve İşbirliği Bakanı Jose Manuel Albares ve Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos'un katılımıyla gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada, Medeniyetler İttifakı Girişiminin, Türkiye ile İspanya'nın öncülüğünde ve BM Genel Sekreteri’nin himayesinde 2005 yılında kurulduğu hatırlatılarak, "Girişimin amacı, ırkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı gibi uluslararası barış ve güvenliğin yanısıra toplumsal huzura yönelik tehditlerle mücadele etmektir." bilgisine yer verildi.

Açıklamada, Bakan Çavuşoğlu'nun Cenevre'yi ziyareti vesilesiyle ikili temaslar da gerçekleştireceği aktarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret
Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı
"Gazze, insanlığın kalbidir"
Ankara'dan çağrı: Söz değil, somut adımlar bekliyoruz!
Gazze'ye insani koridor çağrısında bulundular