Bakan Soylu: Bunları cezaevinde bunlar astılar

Cezaevlerindeki PKK'lilerin intiharına ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bunları cezaevinde, bunlar astılar." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu'nda Keçeci Piri Mahallesi Arabacılar Meydanı'nda vatandaşlarla buluştu. Burada konuşan Soylu, cezaevindeki PKK'li mahkûmların son günlerde gündeme gelen intihar vakalarına ilişkin açıklamada bulundu. Soylu, "Araştırıyoruz, bunları cezaevinde, bunlar astılar." dedi.                      

Soylu, "Bir terör örgütünün üyesi hapishanede öldü. Onu da burada söylüyorum. Üç tanesi kendisini son 10 gün içerisinde astı. Üçünün de ortak özellikleri var. Bunu ilk kez kamuoyuyla paylaşıyorum. Ortak özellikleri şu; üçü geldiler, polise ve jandarmaya teslim oldular, itiraflarda bulundular. Ve şimdi araştırıyoruz, bunları cezaevinde, bunlar astılar." ifadelerini kullandı.

HDP'li vekillerin çocuklarının ne iş yaptığı ile ilgili bir araştırma yaptığını belirten Soylu, şunları söyledi:

"Kimisi Amerika, kimisi İngiltere de okuyor. Kimisi Lamborghini arabalara biniyor. Bir taraftan 5-6 kafe işletiyor. Bir eli yağda, bir eli balda. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da o garip insanların 13-14 yaşındaki kızlarını evinden gelip alıyorlar. O kızları alıp, dağa götürüp taciz, tecavüz ediyorlar." şeklinde konuştu. 

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı
HAKSİAD Genel Merkezi’nde bankacılık ve inovasyon buluşması
İslami kimlik cezalandırılıyor
HÜDA PAR’dan gıyabi cenaze namazı çağrısı
Halk yılbaşı kutlamasına nasıl bakıyor?