Bakanlık pamuk fiyatlarını düşürdü

Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından yapılan açıklamada, Ekonomi Bakanlığı tarafından uygulanan pamuk analiz fiyatlarının 6 TL'den 2 TL'ye düşürüldüğü belirtildi.

ŞANLIURFA - Gıda Tarım ve Hayvancılık Şanlıurfa İl Müdürlüğü, GAP ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Şanlıurfa Ticaret Borsası'nın organizasyonuyla düzenlenen, "Pamukta Kirliliğin Önlenmesi Verim ve Kalitelinin Arttırılması" başlıklı bilgilendirme toplantısına katılan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ekonomi Bakanlığı'nın, Ürün Denetmenleri Şanlıurfa Grup Başkanlığı tarafından uygulanan pamuk analiz fiyatlarını 6 TL'den 2 TL'ye düşürdüğünü söyledi.

 

Pamuğun naylon çuvallara konmaması gerektiğini kaydeden Kaya, naylon çuvalların pamuk kalitesini düşürdüğünü ve kirlilik nedeniyle pamuk fiyatlarının geçen yıl çok dalgalı geçtiğini ifade etti.

 

Urfa Pamuğu'nun standardının olması için süreç başlatılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doktor Ferhat Şelli, sorunların çözümü için ilk olarak çiftçilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, pamukta kirliliğin önlenmesi için belirli noktalara denetmen konulacağını kaydetti.

 

Çırçır fabrikalarında da denetimin yapılacağını kaydeden Şelli, 21 bin çiftçinin mesajla bilgilendirileceğini bildirdi.

 

Şelli son olarak, fiyat farkının ortadan kaldırılması için de Şanlıurfa Pamuğunun bir standardının olması için de süreç başlatacaklarını sözlerine ekledi. (Mehmet Demir-İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa'da toplu taşımaya zam: Tam biniş 30 TL oldu
Şanlıurfa Şehir Hastanesi 3 Ekim'de hizmete açılacak
Şanlıurfa'da jandarma kılığına girerek 12 kilo altın ve 2 milyon TL çaldılar
Şanlıurfa'da 18 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Otoyolda ters yönde ilerleyen çekici sürücüsüne 90 bin lira ceza