Balıklıgöl Platosu dizayn ediliyor

Peygamberler Şehri olarak bilenen Şanlıurfa’da inanç turizminin merkezi olan Balıklıgöl Kent Platosunun siluetini bozan yerler sökülmeye başlandı.

Peygamberler Şehri olarak bilenen Şanlıurfa’da inanç turizminin merkezi olan Balıklıgöl Kent Platosunun siluetini bozan iş yerleri için alınan kararların uygulanması için adım atıldı.

Geçtiğimiz dönemlerde Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna başkanlığında gerçekleştirilen toplantılarda kamuya ait alanların işgaline izin verilmeyeceğini ayrıca platonun sahip olduğu silueti bozan yapıların da bir an önce temizlenmesi gerektiği ifade edilmişti.

Yapılan bu toplantıların ardından tespit edilen iş yerlerine gerekli uyarılarının ardından bu sabah saatlerinde zabıta ve polis ekipleri tarafından söz konusu iş yerlerinin kamu alanını işgal eden yerler sökülmeye başlandı.

Ayrıca Şanlıurfa Kalesinin eteğinde bulunan mağaralarda açılan ve Hz. İbrahim’in makamının bulunduğu platonun manevi havasını bozan kafe ve türkü evlerinin de kendi sınırları içerisine çekilmesi isteniyor.

Yine Hz. İbrahim’in makamının üst taraflarında kafe olarak kullanılan yerler ile ilgili de yasal işlemlerin başlatılacağı ifade ediliyor.

İLKHA









İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa'da Umut Kervanından yetim çocuklara anlamlı yemek ikramı
Şanlıurfa'da 5 yıl 10 ay hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Şanlıurfa'da yolcu otobüsünde 16 kilogram skunk ele geçirildi
Şanlıurfa'da hafriyat kamyonu park halindeki otomobilin üzerine devrildi
Amacımız sadece bir fetih ve zafer kutlaması değildir