Barzani: ABD, Irak'tan çekilirse DAİŞ güçlenerek döner

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani, işgalci ABD güçlerinin Irak’tan çekilmesi halinde DAİŞ’in güçlenerek geri döneceğini söyledi.

Bölgede halen DAİŞ tehlikesi olduğunu öne süren Barzani, "DAİŞ şimdi de Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne tehdit oluşturuyor. Eğer ABD güçleri Irak’tan çekilirse örgüt bu kez daha çok güçlenerek geri döner. Bu yüzden ABD güçlerinin çekilmesi kararı, gelecek açısından tayin edici bir karardır. Bu konuda duygusal davranılamaz ve bu durum pazarlık konusu edilemez." dedi.

Irak ya da Kürdistan Bölgesi’nin ABD ile İran arasında çekişme sahnesi olmaması gerektiğini de belirten Barzani, Irak üzerinde İran veya başka bir ülkenin dayatmalarının reddedilmesi gerektiğini vurguladı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kürdistan Haberleri

Kürdistan Bölgesi’nde Kor Mor gaz sahasına İHA saldırısı düzenlendi
KDP Başkanı Mesud Barzani ile Irak Başbakanı Sudani bir araya geldi
Irak ve Kürdistan Bölgesi seçimlerinin ilk sonuçları açıklandı
THY Süleymaniye seferlerine tekrar başladı
Güney Kürdistan'da bir dizi temaslarda bulundu