Barzani ile Macron telefonda görüştü

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefonda görüştü.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Mesut Barzani ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefonda görüştü.

Görüşmede Barzani, Kürdistan Bölgesi ile Irak arasında yaşananlar hakkında Fransa Cumhurbaşkanı'na bilgi verdiği bildirildi.

Erbil ile Bağdat arasında yaşanan gerginliklerden dolayı endişelerini dile getiren Macron'un ise “Her iki taraf sabretmeli, çatışma yaşanmamalı.” dediği aktarıldı.

Açıklamada, “Sorunların çözümü için en iyi yol diyalog ve müzakere yoludur.” ifadesini kullanan Macron'un, “Erbil ile Bağdat'ın diyalogla sorunları çözmesi için Fransa Cumhurbaşkanı'nın çabaları sürdürmesi bekleniyor.” denildi. (İLKHA)


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kürdistan Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ile görüştü
İHA’nın bir eve isabet etmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti
Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Kürdistan Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'nin evine bombalı saldırı
Halepçe Katliamı’nın üzerinden 38 yıl geçti