Batı Şeria’da şehirlerarası seyahat yasağı yürürlüğe girdi

Batı Şeria'nın tüm şehir, kasaba ve mülteci kamplarında Covid-19 mücadelesi kapsamında alınan seyahat yasağı kararı Cuma akşamından itibaren yürürlüğe girdi ve 25.5.2020 Pazartesi gününe kadar devam edeceği belirtildi.

Filistin Yönetiminden yapılan duyuruya göre, Batı Şeria’da bayram sürecinde seyahat yasağıyla birlikte tüm kamu ve özel kuruluşlar kapalı olacak. Fakat zaruri ihtiyaçlar nedeniyle fırın ve eczaneler vatandaşlar için açık kalmaya devam edecek.

Filistin Sağlık Bakanı’nın yaptığı son açıklamalara göre, Filistin’de ilk günden bu yana Coronavirus’e 602 kişi yakalandı.

Bu vakaların 319’u işgal altındaki Kudüs’te, 228'i Batı Şeria’da, 55'i de abluka altındaki Gazze’de tespit edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı
Yetimler Vakfı Gazzelilere sahur ikramında bulundu
Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor
Gazze'de can kaybı 72 bin 32'ye yükseldi
Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu!