“Batman Enerji Zirvesi 2021” başlıyor

Batman Üniversitesi tarafından düzenlenen "Batman Enerji Zirvesi 2021" 20-21 Mayıs tarihleri arasında Üniversitenin sosyal medya hesapları ve Batman Üniversitesi web TV kanalından canlı yayınlanacağı belirtildi.

Zirvenin iki gün süreceğini belirten Düzenleme Komitesi Başkanı ve Batman Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Rıda Tür, Batman Enerji Zirvesi 2021’in akademisyen ve uzmanların katılımı ile sekiz oturum şeklinde düzenleneceğini belirtti.

Açılış oturumuna Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı ve Tüpraş Batman Rafinerisi Müdürü Murat Şimşek katılacak.

Batman Üniversitesi’nin coğrafi konum itibarı ile petrol, güneş, jeotermal ve HES gibi farklı enerji kaynaklarına sahip bir bölgede bulunması nedeni ile enerji konusuna tüm yönleriyle odaklanabilen ve bu alanda ihtisaslaşan bir üniversite olmayı amaçlamadıklarını ifade eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, şunları söyledi:

“Petrol şehri olarak adlandırılan Batman’ın ‘Enerji Şehrine’ dönüşmesini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla ‘Batman Enerji Zirvesi 2021’i düzenledik, tüm ilgilileri zirveyi takip etmeye davet ediyorum.”

Zirvenin birinci oturumunda ‘Enerji, Ülkemiz ve Ortadoğu’ konusunun, ikinci oturumda ‘Bölgesel Petrol Kaynakları ve Enerji İhtiyacı’ konusunun, üçüncü oturumda ‘Enerji Yönetimi, Sürdürebilirlik Kalite’ konusunun, dördüncü oturumda ‘Yenilenebilir Enerji’ konusunun, beşinci oturumda ‘Akıllı Şebekeler ve Endüstri 4.0’ konusunun, altıncı oturumda ‘Enerji Verimliliği’ konusunun, yedinci oturumda ‘Bölgesel Enerji Problemleri ve Çözüm Önerileri’ konusunun işleneceği açıklandı.




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman Umut Kervanı 5 tır daha deprem bölgesine gönderdi
Batman halkı Kur'an için meydanlara indi
Zahire ve Hububatçılar: Üretimin artması için ciddi seferberlik başlatılmalı
Batman’da yatırımcılar istihdamı artırmak için OSB’de yer talebinde bulunuyor
Batman Üniversitesi Rektörü Demir basın mensuplarıyla bir araya geldi