Batman Valiliğinden nehir kenarında bulunanlara uyarı

Batman Valiliği, Dicle Barajı'nın kopan bir kapağı nedeniyle su tahliyesinin devam ettiğini belirterek nehir yatağından uzak durulması uyarısında bulundu.

Eğil'e bağlı Selman Mahallesi'nde bulunan Dicle Hes Barajının 3 kapağından birinin tazyikli su nedeniyle kopmasına ilişkin açıklama yapan Batman Valiliği, nehir kenarında bulunan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Valilik açıklamasında, "Diyarbakır ili sınırları içerisinde bulunan Dicle Barajında, aşırı yağışlar nedeniyle 13.12.2018 tarihinde dolusavak kapaklarından birinin kopması sonucu gelen akımlara bağlı olarak Dicle Nehir yatağına zorunlu su tahliyesine başlandığı, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğünce bildirilmiştir. Dicle Barajından su tahliyesi devam etmekte olup, Dicle Nehri yatakları etrafında bulunan yerleşim birimleri ve bu güzergâhları kullanan tüm vatandaşlarımızın Nehir yatağından uzak durmaları, muhtemel can ve mal kaybının yaşanmaması için daha dikkatli olmaları gerekmektedir." denildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Batman'da 250 yetim aileye Ramazan desteği
Batman'da apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü
Batman'da Dünya Yetimler Günü'ne özel iftar etkinliği
Dane mısır üreticilerine ekim öncesi bilgilendirme toplantısı