Batman’da PKK’lilere ait mezar taşlarına yıkım kararı

Batman’da PKK propagandası yazısı içeren 23 adet mezar taşının yıkılması kararı verildi.

Batman merkez İkiztepe Köyü Mezarlığında bulunan ve PKK propagandası yazısı içeren 23 adet mezar taşının yıkılması kararı verildi.

PKK propagandası içerdiği tespit edilen 23 mezar taşının yıkılması için karar çıktı. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çıkan kararda mezar taşlarının sökülmesi için Batman Belediyesine yazı gönderildi.

Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kararın yerine getirilmesi için Mezarlıklar Müdürlüğüne yazı gönderdi.

Başkan Vekili Aksoy, gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi: “Yapılan kontrollerde müdürlüğünüz yönetimin de bulunan mezarlıklar da konusu suç teşkil edecek şekilde dizayn edilmiş mezarların bulunduğu tespit edilmiş olup, 30.12.2016 tarih ve 2645 sayılı yazımızla bu mezarların kaldırılması istenmiştir. Ancak konusu suç teşkil eden ve bölücü terör örgütünü övücü ifadelere yer verilen mezar taşlarının hala kaldırılmadığı görüldüğünden, söz konusu mezar taşlarının kaldırılarak, en geç 15.02.2017 tarihine kadar örf ve adetlerimize uygun ve geleneksel mezar taşlarının yerleştirilmesini, aksi takdirde sorumlu personel hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.”(M.Fatih Akgül-İLKHA) 


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Batman'da 250 yetim aileye Ramazan desteği
Batman'da apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü
Batman'da Dünya Yetimler Günü'ne özel iftar etkinliği
Dane mısır üreticilerine ekim öncesi bilgilendirme toplantısı