Batman’da sıcaklardan bunalan çocuklar çamurlu suda yüzdüler

Batman’da yüksek sıcaklık sebebiyle bunalan çocuklar, çiftçilerin tarımda kullandığı çamurlu su birikintisinde serinlendiler.

Güneydoğu’yu etkisi altına alan çöl sıcakları Batman’da da bunaltmaya devam ediyor. Yıllın en sıcak günlerini yaşayan Batman’da çocuklar, serinlemek için çiftçilerin tarımda kullandığı çamurlu su birikintilerine serinlemeye çalışıyorlar.

Havaların ısınmasını fırsat bilen bazı çocuklar, Batman merkezde Çamlıca Mahallesi Hoşgörü Caddesi Asri Mezarlık yakınındaki tarlalarda çiftçilerin tarım için kullandıkları suyun oluşturduğu gölette yüzmenin sevincini yaşıyorlar.

Öte yandan merkeze bağlı Balpınar (Girêsîra) beldesindeki bazı çiftçiler ise çocukların kanalara girmemesi için su kanallarının etrafına kırık camlar döküp dikenli tellerle örüyorlar.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman'da pastanede yangında büyük çapta maddi hasar oluştu
"İslam'la Diriliş, Gençlikle Yükseliş" temalı gençlik buluşması Batman'da coşkuyla gerçekleştirildi
Batman'da 50 yıl sonra görülen dağ keçisi koruma altına alındı
Batman'da sera üreticileri salatalık hasadından memnun
Kur'an ve sünnet merkezli eğitim sistemi kurulmalı