Batman’da umre kafilesine seminer verildi

Batman’dan kutsal topraklara gidecek olan umre kafilesine seminer verildi.

Batman’da umreye gidecek olan vatandaşların umre yolculuğu öncesi son bilgilendirme semineri, Batman’da özel bir şirket tarafından yapıldı.

Özel şirketin konferans salonunda yapılan seminere, umreye gidecek 45 vatandaş katıldı. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Umre Eğitim Rehberi Yetiştirme Eğitim Görevlisi Yasin Yağcı tarafından seminerde umre yolculuğu ile ilgili bilgiler verildikten sonra umrenin dindeki önemi, bu ibadetin ifa ediliş şekli geniş şekilde anlatıldı. Umre ibadeti, ihram, ihram yasakları, tavaf, sa’y gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı.

Yetkililerden İsa Koyun, umreye gidecek olanlara seminer vermek ve kendilerini umre konusunda bilgilendirmek amacıyla program düzenlediklerini belirtti.

Umreye gidecek olanların orada zorluklarla karşılaşmamaları için umre öncesi detaylı bir şekilde bilgiler vermek istediklerini ifade eden Koyun, “2 Mayıs tarihinde Batman’dan İstanbul’a ve oradan da kutsal topraklara gideceğiz. Umre ziyareti öncesi 45 kişilik gruba deneyimli hocamız tarafından bir program düzenledik. Amacımız, umreye gideceklerin birbirleriyle kaynaşması ve daha önce umreye gitmeyenlerin orada yapması gerekenleri izah edip, ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirmeleridir.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)







İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman'da mutfak yangını paniğe neden oldu
Sumud Filosu saldırısı Batman'da kınandı
Adalet yerini buldu, gazetemiz haklı bulundu
Batman Valiliği: Şehir merkezinde görülen yaban domuzu etkisiz hale getirildi
Batman'da uyuşturucu operasyonu: 1 kilo esrar ele geçirildi