Batman’daki mültecilere yardım yapıldı

Birleşmiş Milletler tarafından gönderilen para, battaniye ve mutfak malzemeleri yardımı, İl Göç Dairesi Müdürlüğünde Suriyeli mültecilere dağıtıldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan 2 bin 559 mülteciye, Birleşmiş Milletler tarafından gönderilen aile başına 300 TL, mutfak malzemesi ve battaniye yardımı Suriyeli mültecilere dağıtıldı.

Kış mevsiminin gelmesiyle ihtiyaçları çoğalan mülteciler soğuk havaya rağmen yardım almak için metrelerce kuyruk oluşturarak saatlerce ayakta bekledi.

Burada gruplar halinde içeri alınarak 300 lira yardım parası ile malzeme alan mültecilerin sevinci yüzlerine yansıdı.

Kendilerine yardım yapılan Suriyelilerden Abdulmanim Mahmud Ahmed, böylesi yardımlarla çok az da olsa ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, “Bize bu yardımı yapanlardan Allah razı olsun. Sürekli onlar için dualarda bulunuyoruz. Allah Müslümanlara dert ve sıkıntı vermesin. Böylesi bir yardım bizim için çok iyi oldu.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman'da pastanede yangında büyük çapta maddi hasar oluştu
"İslam'la Diriliş, Gençlikle Yükseliş" temalı gençlik buluşması Batman'da coşkuyla gerçekleştirildi
Batman'da 50 yıl sonra görülen dağ keçisi koruma altına alındı
Batman'da sera üreticileri salatalık hasadından memnun
Kur'an ve sünnet merkezli eğitim sistemi kurulmalı