BDDK üç yabancı bankaya işlem yasağını kaldırdı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurt dışı merkezli BNP Paribas, Citibank ve UBS'e 7 Mayıs Perşembe günü getirdiği döviz-TL takası (swap) yasağını kaldırdığını açıkladı.

BDDK üç yabancı bankaya işlem yasağını kaldırdı

BDDK'dan edinilen bilgiye göre geçen hafta elinde TL olmadığı halde, açığa TL satıp döviz alan ve günü geldiğinde TL yükümlülüğünü yerine getirmeyen Londra merkezli üç yabancı bankaya Türkiye bankalarıyla bir bacağı TL olan döviz işlemleri için yasak getirmişti.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben önceki gün üç yabancı bankaya getirilen yasağa ilişkin, "Yükümlülüklerini yerine getirdikleri takdirde işlem yasağı kaldırılabilir ama soruşturma sürecek." açıklaması yapmıştı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ürün güvenliği için yeni düzenlemeler yürürlükte
Ons ne demek, 1 ons altın kaç gr eder, fiyatı nasıl hesaplanır?
Elektrik faturalarında yeni dönem başladı
MTV ilk taksit ödemesi için son gün!
Elektrik faturalarında sübvansiyonsuz tarife geliyor