BELÇİKA - Avrupa’da 17 saat oruç tutan ülkeler arasında yer alan Belçika’da Bayram dolayısıyla camiler doldu taştı. Anwerpen’deki El Gazali camisinde de benzer durumla karşılaşıldı. Cumaları dahil normal günlerde caminin namaz için ayrılan bölümü yeterken, bayram namazı dolayısıyla caminin lokal bölümü ile kadınların namaz kıldığı bölümü de Bayram namazı için hazır hale getirildi. Buna rağmen vatandaşların sığmadığı görüldü.
Cami yönetimi bu yıl Bayrama has özel bir program düzenlemezken, kılınan bayram namazı sonrası Molla Zeki’nin Türkçe ve Kürtçe irad ettiği hutbede vatandaşlara Ramazan ayında kazandıkları güzel hasletleri devamlı hale getirmeleri yönünde tavsiyelerinin yanı sıra, kırgınlıkların sona erdirilmesi ve akraba eş dost ziyaretlerine gidilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Hutbe sonunda edilen uzun duanın ardından, vatandaşlar toplu bir şekilde bayramlaştıktan sonra cami cemaatinden bazı hayırseverlerin evlerine verilen davete icabet etmek için camiden ayrıldı. (Ahmet Bayram – Hürseda Haber)