BESO Başkanı Çiftçi'den, 4 kişinin katledildiği silahlı saldırıya tepki

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Eskihamur (Navale) köyünde 4 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya tepkiler sürüyor.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yaşanan olayın toplumda derin bir üzüntüye yol açtığını belirterek sağduyu çağrısı yaptı.

Çiftçi açıklamasında, “İşlenen bu vahşi cinayet hepimizi derinden yaraladı. Bu hale nasıl geldik diye kendimize sormamız gerekiyor. Kan davalarını artık bırakmalıyız; çünkü bu davalar ne İslamidir ne de insanidir. Hele hele kadın ve çocuklara kıyılması kabul edilemez.” dedi.

Toplumsal değerlerin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çiftçi, “Sonucunu düşünmeden hareket ettiğimizde hem dünyamızı hem ahiretimizi felakete sürüklüyoruz. Hepimizin sağduyulu hareket etmesi gerekir. Bu saldırgan anlayış kimseye fayda getirmez, sadece pişmanlık doğurur.” ifadelerini kullandı.

Çiftçi, yaşanan olayların tekrar etmemesi için birlik, beraberlik ve aklıselim davranışların önemine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Batman'da 250 yetim aileye Ramazan desteği
Batman'da apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü
Batman'da Dünya Yetimler Günü'ne özel iftar etkinliği
Dane mısır üreticilerine ekim öncesi bilgilendirme toplantısı