Bingöl’de 332 öğrenciye kışlık giyim yardımı

Bingöl’ün Solhan ilçesinde, fakir ve muhtaç 332 öğrenciye kışlık giyim yardımında bulunuldu.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde, Elazığ Bingöllüler Derneği ve Goncalar Solmasın Derneği tarafından fakir ve muhtaç 332 öğrenciye kışlık giyim yardımında bulunuldu.

Yapılan yardımın ardından konuşan Goncalar Solmasın Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Solhan’lılara teşekkür ederek, "Allah birliğimizi boşa götürmesin. Diyoruz ki dünyayı iyilik kurtaracaktır. İyilik suya atılan taş misali halka halka büyüyecek. Sevgili Solhan’ın Goncaları, sizler inşallah birçok çalışmaya imza atacaksınız. Anne babanızın, öğretmenlerinizin sözünü dinleyin. Ayrıca sizden bir isteğimiz de var, günde 10 sayfa kitap okumadan yatmayın." dedi.

Şu ana kadar 100 bini aşkın öğretmene, öğretmen adayına ve birçok üniversiteye giderek sunum yaptıklarını belirten Ormanoğlu, "Tabi çalışmalarımız 2004’te bamteli programlarına çıkmıştı. Türkiye’nin dört bir yanından insanlar bize ulaştı. 2006 da yılında 19 öğrencilerimiz vardı. 8 köy okulunu kardeş okulu yaptık, onlara yardım ettik. Derken masum ve günahsız insanların duasını alınca Allah yardım ediyor. Bizi aşan şeyler oldu. Bir baktık ki Türkiye’nin dört bir yanından insanlar bize ulaştılar. Bu çocuklar, bu goncalar için ne yapabiliriz? Diye seferber olduk, 8 köy okuluna yardım ettik. 2006’dan beri yardımlar devam ediyor. Goncalar Solmasın diye bir dernek kurduk. Ana ilkeyle böyle bir iyilik yaptık, bugün dünyayı bir iyilik kurtaracaktır. Çok şükür şu ana kadar 23 bin çocuğa ulaştık. Çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.  

Ardından Elazığ Bingöllüler Derneği Başkanı Suphi Döner ve Eğitimci Cevdet Yanılmaz birer konuşma yaptı.

Solhan Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü M. Emin Agit, öğrencilere yapılan giyim yardımından dolayı hayırseverlere ve bu yardımda öncülük yapan Bingöl Derneği ve Goncalar Solmasın Derneği başkan ve yöneticilerine teşekkürlerini dile getirdi. (Nihat Kanat-İLKHA)




















 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bingöl Haberleri

Bingöl İLİM İRFAN Medresesi icazet ve mezuniyet programı düzenledi
Bingöl'de açık alanda kitap okuma etkinliği düzenlendi
​Bingöl’de İTTİHADUL ULEMA'nın yetiştirdiği talebeler icazetlerini aldı
Bingöl Devlet Hastanesinde "Organ Bağışı" standı açıldı
Bingöl'de arı ürünlerinden alternatif kozmetikler üretildi