Bingöl’de 4 bin kişiye aşure dağıtıldı

Bingöl Üniversitesi kampüsünde bin öğrenciye aşure dağıtan Bingöl Belediyesi, Merkez Saat Kulesi önünde de 3 bin vatandaşa aşure ikramında bulundu.

Bingöl Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla üniversite öğrencilerine ve vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Bingöl Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü, Muharrem ayı dolayısıyla Bingöl Üniversitesi kampüsü ve Genç Caddesindeki Dörtyol Saat Kulesi önünde aşure etkinliği düzenledi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte standa geçen Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi vatandaşlara aşure dağıttı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Barakazi, “Muharrem ayı Hicri takvimin başlangıç ayıdır. 10 Muharrem aşure günü, Hz. Hüseyin’in şahadetinin yıl dönümüdür. Burada onun anısına aşure programı düzenledik. Özellikle Hz. Hüseyin’e ve yaranına o Yezid’in yaptığı zulmü anmak üzere burada toplandık. Bingöllülerin katımı ve bu konudaki hassasiyetleri gerçekten takdire şayandır. İnşallah bundan sonraki yıllarda da aynı şekilde o Allah dostu, Peygamber torunu ve zulmün karşısında duran ve adalet isteyen o örnek şahsın anısına aşurelerimizi kutlayacağız. Aşure gününün hem Bingöl’e, hem Türkiye’ye, hem de tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

İLKHA





İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bingöl Haberleri

Boykot ürünleri kampüse sokulmasın
Bingöl Üniversitesinde 3 dekan istifa etti
Bingöl’de 91 kilo esrar ele geçirildi
HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları’ndan Küresel Sumud Filosu'na destek çadırı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı’ndan “Gazze için Dua” programı