Bingöl’de yabancı uyruklu 62 kişi yakalandı

Bingöl merkezden batı illerine kaçma hazırlığında bulunun yabancı uyruklu 62 kişi yakalandı.

Bingöl’de aralarında Türkmenistan, Afganistan, Özbekistan ve Pakistan uyruklu yabancıların olduğu grup, bir dinlenme tesisinde yakalandı.

Konu ile ilgili Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından sürdürülen yasa dışı göç ile mücadele kapsamında dinlenme tesisinde İstanbul’a kaçma hazırlığında olan 62 yabancı uyruklu kişinin yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, “Olay yerinde yapılan araştırmada, doğu ülkelerinden yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaparak Avrupa ülkelerine geçiş yapmak maksadıyla İstanbul iline gitmeye çalışan 6 Türkmenistan, 42 Afganistan, 9 Özbekistan, 5 Pakistan uyruklu olmak üzere toplam yabancı uyruklu 62 kişi dinlenme tesisinde yakalanmışlardır.” denildi.

Ayrıca, yabancı uyruklu 62 kişi hakkında idari ve yasal işlemler yapıldıktan sonra İl Göç İdaresine teslimlerinin yapılacağı ifade edildi.

İLKHA






 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bingöl Haberleri

Boykot ürünleri kampüse sokulmasın
Bingöl Üniversitesinde 3 dekan istifa etti
Bingöl’de 91 kilo esrar ele geçirildi
HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları’ndan Küresel Sumud Filosu'na destek çadırı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı’ndan “Gazze için Dua” programı