Bingöl’deki saldırıda 3 kez müebbet çıktı

​Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik düzenlenen ve 2 polisin hayatını kaybettiği saldırın sanığına 3 kez müebbet ve 51 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik düzenlenen ve 2 polisin hayatını kaybettiği saldırıyı yapan sanığa 3 kez müebbet ve 51 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 9 Ekim 2014 tarihinde PKK’liler tarafından düzenlenen 2 polis hayatını kaybetmiş, İl Emniyet Müdürü Ürker ve 3 polis de yaralanmıştı.

Açıklamada “Sanıklardan Umut Savaş Koçyiğit’e 'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak suçundan' TCK'nın 302 maddesi uyarınca müebbet hapis ceza ile cezalandırılmasına, 'İki kişiyi kasten öldürme' suçundan TCK'nın 82/1 -a-g maddelerince 2 kez müebbet hapis ceza ile cezalandırılmasına, 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan TCK'nın 35, 82/1 -a-g maddeleri uyarınca 3 kez 12 yıl 6 ay, 1 kez 14 yıl 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, Diğer sanık Ramazan Ayaz’a ise 'Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan TCK'nın 220, 314/2 maddesi uyarınca 5 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası cezalandırıldı.” denildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bingöl Haberleri

Bingöl İLİM İRFAN Medresesi icazet ve mezuniyet programı düzenledi
Bingöl'de açık alanda kitap okuma etkinliği düzenlendi
​Bingöl’de İTTİHADUL ULEMA'nın yetiştirdiği talebeler icazetlerini aldı
Bingöl Devlet Hastanesinde "Organ Bağışı" standı açıldı
Bingöl'de arı ürünlerinden alternatif kozmetikler üretildi