Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması eğitimi verildi

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması Eğitimi ile Hasat ve Hasat Hijyeni Eğitimi düzenlendi.

 Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitime Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ercan Kaplan, şube müdürlüğünde görevli konu uzmanları ve il genelinde faaliyet gösteren üreticiler ve iyi tarım uygulayıcıları katıldı.

Konu sorumlusu teknik elemanları tarafından üreticilere verilen eğitim kapsamında, pestisit kaynaklı toprak ve su kirliliği, izlenebilirlik, sürdürülebilirlik, ruhsatlı ilaç kullanımının önemi, bitki koruma ürünleri uygulama esasları ve hasat öncesi pestisit denetimi programı hakkında bilgiler verildi.

 Bitki koruma ürünü satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar ve pestisitleri uygulama esnasında dikkat edilecek konular hakkında şu bilgilere yer verildi:

“Uygulama aletlerinin kalibrasyonunun önemi ve uygulama sonrası temizliği, boş ambalajların imhası, pestisit kaynaklı zehirlenmeler durumunda yapılması gerekenler, arılara zararlı olduğu gerekçesiyle kullanımı kısıtlanan bitki koruma ürünleri ve ilaçlama yapılmadan önce arı üreticilerinin uyarılması konuları anlatıldı. Ayrıca üreticilerin, kimyasal mücadeleyi en son tercih etmeleri gerektiği, bitki koruma ürünleri uygulaması yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği ve ilaçlamalarda Bakanlık tarafından ruhsatlandırılan ilaçların kullanılması gibi konularda bilgilendirme yapılarak bitki hastalık ve zararlı konularında üreticilerin soruları cevaplandırıldı.”

Eğitime katılan katılımcılara katılım belgesi verilecek.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Hububat hastalıklarına karşı nelere dikkat edilmeli ve ne yapılması gerekir?
Son dönemde yağan yoğun yağışların zirai, ürünlere toprağa ve su rezervlerine faydası var mı?
Tarımda 22 yıl sonra ilk kez sayım yapılacak
TMO tarihinin en yüksek hububat alımını gerçekleştirdi
Vahşi sulamaya karşı uyarı: Ürüne ve toprağa ciddi zararı var