Bitlis kar yağışına teslim oldu

Yoğun kar yağışı ve şiddetli fırtınanın etkisine giren Bitlis’te 232 köy yolu ulaşıma kapandı.

Aralıklarla devam eden yoğun kar yağışının 5’inci gününde Bitlis’te hayat durma noktasına geldi. 232 köy yolu ulaşıma kapandı. Okullar tatil oldu. Engelli vatandaş ve çalışan hamile kadınlar idari izinli sayıldı.

 

Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle birçok araç yollarda mahsur kaldı. Gece boyunca etkisini artıran fırtına yolları buz pistine çevirmesiyle maddi hasarlı trafik kazaları yaşandı.  Soğukların artmasıyla birlikte gribal enfeksiyon rahatsızlığını geçiren vatandaşlar soluğu hastanede aldı.

 

Kapan köy yollarının açılması için İl Özel İdare ekipleri hummalı bir çalışma başlattı. Belediye ekipleri de mahalle yollarını açmaya çalıştı.

 

Meteoroloji yetkilileri, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşularına karşı, vatandaşları ve sürücüleri daha dikkatli olmaları için uyarılarda bulundu.

 

Tatvan’da okullar 2 gün daha tatil edildi

Tatvan ilçesinde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 2 gün daha tatil edildi. Tatvan kaymakamlığında yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının gündelik hayatı olumsuz etkilemesi sebebiyle ilçedeki ilk, orta, lise dereceli okullar ve halk eğitim kurslarının 2 gün daha tatil edilmesine, ayrıca engelli veya hamile çalışanların 2 gün süreyle idari izinli sayılmasına karar verildiği belirtildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bitlis Haberleri

Dur ihtarına uymayan tur otobüsünün bagajında 55 düzensiz göçmen yakalandı
Eren ailesi Bitlis'te 1 milyon meyve ağacını toprakla buluşturuyor
Bitlis’te "Bi hareketine bakar hayat" bilgilendirme programı gerçekleştirildi
Kaçmaya çalışan kamyon kasasında 91 düzensiz göçmen yakalandı
Bitlis’te kış öncesi koordinasyon toplantısı yapıldı