Bitlis kırsalında sığınak ve yaşam malzemesi ele geçirildi

Bitlis kırsalında yürütülen operasyonlar kapsamında, PKK mensuplarına ait sığınak, barınak ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez ilçe Narlıdere, Kayalıbağ ve Döşkaya köyleri kırsalında PKK mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak, barınak ve depoları imha etmek maksadıyla operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Operasyonlar kapsamında; 3 adet sığınak, bir adet 7,65 milimetre çapında tabanca, 9 adet 4’lü pil bloğu, 10 metre kablo, 18 adet dolu büyük tüp, 2 adet akü, 10 adet el feneri, bir adet radyo, 5 çift mekap ayakkabı, bir adet tıraş makinesi, 10 adet kar elbisesi, 10 adet yastık, 5 adet battaniye, bir adet ocak, bir adet fırın, 200 metre naylon, 550 kilogram çeşitli gıda ve çok miktarda kişisel temizlik malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı alınarak delil niteliği taşıyan malzemeler muhafaza altına alınmıştır. Diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir. Sığınaklar ise kullanılamaz hale getirilmiştir." denildi.








İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bitlis Haberleri

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği göz kamaştırdı
Bitlis’te ilimlerini tamamlayan 54 alim ve hafıza icazet verildi
Nemrut Krater Gölü “Milli Park” ilan edildi
Bitlis'te durdurulan araçta 8 kilogram skunk ele geçirildi
Bitlis merkezli uyuşturucu operasyonunda 13 kişi tutuklandı