Bitlis'in Tatvan ilçe kırsalında öldürülen 3 PKK mensubundan biri gri listeden

Bitlis'in Tatvan ilçe kırsalında sürdürülen "Eren-11 Şehit Jandarma Teğmen Baki Koçak 2021/1" operasyonunda öldürülen 3 PKK mensubundan birinin gri kategoride arananlar listesinde olduğu belirtildi.

Dün PKK mensuplarıyla yaşanan çatışmada, bir güvenlik korucu ve bir asker vefat ederken, 4 asker yaralanmıştı.

Kaçan PKK mensuplarının yakalanması için sürdürülen operasyonda bugün yaşanan çatışmada bir güvenlik korucusu vefat ederken, 2 asker yaralandı. Operasyonda biri gri listende aranan 3 PKK mensubu öldürüldü.

Valilikten yapılan açıklamada, "Kuşluca, Karaçalı ve Çavuşlar köyleri kırsalında bir grup BTÖ mensubu tespit edilmiş, hedef ateş altına alınmıştır. Temas sonucunda 1’i gri kategoride arananlar listesinde olan 3 BTÖ mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiş, bir kahraman güvenlik korucumuz şehit olmuş, iki Jandarma personelimiz ise yaralanmıştır. Operasyonda; 1 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet Glock marka tabanca, 1 adet roketatar mühimmatı, 4 adet el bombası, 5 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 8 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet tabanca şarjörü, 120 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 158 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 26 adet 9 milimetre tabanca fişeği, 400 gram C-4 plastik patlayıcı, 5 adet fünye ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir." denildi.




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bitlis Haberleri

Dur ihtarına uymayan tur otobüsünün bagajında 55 düzensiz göçmen yakalandı
Eren ailesi Bitlis'te 1 milyon meyve ağacını toprakla buluşturuyor
Bitlis’te "Bi hareketine bakar hayat" bilgilendirme programı gerçekleştirildi
Kaçmaya çalışan kamyon kasasında 91 düzensiz göçmen yakalandı
Bitlis’te kış öncesi koordinasyon toplantısı yapıldı