Bitlis’te hayat durdu, kırsal alanlarla iletişim kesildi

Bitlis’te iki günden bu yana devam eden yoğun kar yağışlarından dolayı bazı yollarda ağır vasıta araçların trafiğe çıkmaları yasaklandı. Köy yolları ulaşıma kapandı.

Bitlis’te devam eden kar yağışı kenti olumsuz etkiledi. Bitlis Valiliğince yapılan açıklamada kentte bazı yollarda ağır vasıta araçların trafiğe çıkmalarının yasaklandığı duyurmuştu.

Sabahın erken saatlerinde kar yağışının durmasıyla birlikte yoğun bir çalışma başlatıldı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 290 köy yolunun ulaşıma açılması için ekiplerin aralıksız şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Karayolları ve belediye ekipleri ise kent merkezinde kapanan ara ve ana arterlerdeki yolları ulaşıma açmak ve tuzlama çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar da iş yerlerini ve araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeye çalışıyor.

Dondurucu soğukların etkili olduğu kentte, hayat neredeyse durma noktasına geldi. Meteoroloji il müdürlüğü, iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kentte kar kalınlığının 51 santimetreye ulaştığını kaydederek, vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Etkili olan kar yağışı kentte kartpostallık görüntüler oluşturdu. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bitlis Haberleri

Bitlis’te 35 köy yolu ulaşıma kapandı
Bitlis'te icazet merasimde eller Gazze için semaya kalktı
Bitlis’te sosyal medyada silahlı paylaşım yapanlar gözaltına alındı
Kar yağışı nedeniyle birçok ilde eğitime ara verildi
Bitlis’te Diyanet tarafından Umre Ödüllü Bilgi Yarışması düzenlendi