Bitlis'te Sakal-ı Şerif için kuyruğa girdiler

Bitlis'te ziyarete açılan Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'ini görmek isteyenler kuyruk oluşturdular.

Bitlis merkezde bulunan Apsalağa Camii'nde Hz. Muhammed'in emanetlerinden kabul edilen Sakal-ı Şerif (Lihle-i Şerif), teravih namazının ardından halkın ziyaretine açıldı.

Kadir Gecesi'nin yaklaşmasıyla birlikte her yıl gelenek haline getirilen Sakal-ı Şerif ziyareti, okunan mevlidin ardından gerçekleşiyor.

Ziyaret için camiye gelen kadın erkek birçok kişi, kılınan teravih namazının ardından Sakal-ı Şerif'i öperek, alnına sürdü.

Salavat getirilerek gerçekleşen ziyarete özellikle çocuk ve gençlerin ilgi gösterdiği gözlenirken, ziyaret esnasında duygulu anların yaşanması dikkatlerden kaçmadı.

Görev yaptığı camide Sakal-ı Şerif'i halkın ziyaretine açmayı geleneksel hale getirdiklerini belirten Apsalağa Camii İmam Hatibi Kenan Buhan, bundan sonra da her Ramazan ayında bu geleneği devam ettireceklerini söyledi.

Sakal-ı Şerif'in ziyarete açılmasından dolayı memnun olduklarını belirten vatandaşlar ise her yıl bu geleneğin sürdürülmesini istediler.

İLKHA











İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bitlis Haberleri

Bitlis merkezli uyuşturucu operasyonunda 13 kişi tutuklandı
Bitlis'te gençler Gazze için pedal çevirdi
Bitlis-Van yolunda feci kaza: Biri ağır 3 yaralı
Bitlis'te nisan ayında yoğun kar yağışı etkili oluyor
Bitlis'te otomobil şarampole devrildi: Biri ağır, 2 yaralı