BM: israil Gazze'nin kuzeyine yardım sevkiyatını engelliyor

Birleşmiş Milletler (BM), işgal rejiminin Gazze'nin kuzeyine daha önce planlanan insani yardım sevkiyatlarını engellediğini duyurdu.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, BM'nin dün ve bugün planladığı yardım sevkiyatıyla Beyt Lahiya, Beyt Hanun ve Cibaliya'ya gıda ve su götürmeyi planladığını, aynı zamanda çocuklara destek verilmesinin amaçlandığını açıkladı.

Dujarric, işgal rejiminin Gazze'nin kuzeyine daha önceden planlanan 6 insani yardım misyonunu engellediğini bildirdi.

Dujarric, BM'nin bu bölgeye gıda, su ve sağlık hizmeti götürmeye yönelik her girişiminin bu ay engellendiğine ya da iptal edildiğini kaydetti. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Kudüs'te rahibeye saldırı
Siyonist müdahalenin başladığı "Sumud" için çağrı
18 Türkiye vatandaşı alıkonuldu
Vicdan gemilerinin güvenliği tüm parlamentoların sorumluluğundadır
Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 285’e yükseldi