BM: Libya'daki "başarısız" seçimler ülkeyi kaosa sürükleyebilir

BM Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilcisi Jan Kubis, Libya'da 24 Aralık'ta yapılması planlanan başkanlık ve parlamento seçimlerinin başarısız olması halinde, ülkenin yeni bir kaosa sürüklenebileceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ndeki oturumda konuşan Kubis, seçimler konusunda ülkede hala bir belirsizlik havası olduğuna dikkat çekti.

Bu belirsizliğin Libya'daki kurumlar ve yetkililer arasındaki mevcut gerilimleri besleyerek, siyasi geçişi manipüle etmeye çalışanlar için verimli bir zemin oluşturduğunu ifade eden Kubis, seçimlerin başarısız olması halinde ülkenin yeni bir kaosa sürüklenebileceği uyarısında bulundu.

Seçimlerin, 2020 yılının ekim ayından bu yana ülkede sağlanan olumlu gelişmelerin devam etmesi için gerekli olduğunu dile getiren Kubis, BM ve bölge ülkelerini seçimlerin sorunsuz bir şekilde yapılmasına destek vermeye çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı