BM Özel Elçisi Mardin’de

BM Özel Elçisi Angelina Jolie Midyat ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çadır kentte verilecek iftar yemeğine katılmak üzere Mardin'e geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi ünlü sinemacı Angelina Jolie, Suriye'deki olaylardan kaçarak, AFAD ve Türk Kızılay'ın birlikte kurduğu geçici çadır kentlerde konaklayan Suriyelileri görmek üzere Mardin'e geldi.

Özel uçakla Mardin Havalimanına gelen BM İyi Niyet Elçisi ve sinemacı Angelina Jolie'yi Vali Yardımcısı Ali Gündoğan karşıladı. Gelişi dolayısıyla VIP salonu girişinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bugün Midyat'taki mülteci kampını ziyaret ederek, Suriyelilerle iftar yemeğinde bir araya gelecek.

 İftarda, Mardin'e gelen BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Gutierrez tarafından özel bir program kapsamında davet edilen BM İyi Niyet Elçisi ve sinemacı Angelina Jolie de olacak.

Daha önce Hatay'a ve Ankara'ya da gelen Jolie, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamp ziyaretine eşlik ederek kampta düzenlenecek iftar programına katılacak.   (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin’de altyapı çalışmaları sonrası onarılmayan çukuru halk kendi imkanlarıyla kapattı
Aile kurumu canlı tutulursa sağlıklı bir nesil yetişir
Rehber Gençlik Topluluğu: Üniversiteli öğrencilere helal dairesi içerisinde manevi aktiviteler sunuyoruz
Mardin’de kuru meyve ve kurutmalık ürünler tezgahlarda
Boykot hiçbir zaman insanlığın gündeminden düşmemeli