BM: Suriye halkı yüzyılın en büyük suçlarından birine maruz kaldı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Suriye'de 10 yıl önce başlayan ve halen devam eden vahşetin boyutları vicdanları sarsıyor." dedi.

Ülkede iç savaşın 10'uncu yılı dolayısıyla gazetecilere açıklamalarda bulunan Guterres, dünyanın 10 yıldır Suriye'deki yıkımı ve dökülen kanı izlediğini belirtti.

Suriye halkının yüzyılın en büyük suçlarından birine maruz kaldığını ifade eden Guterres, "Yüzbinlerce insan öldü, milyonlarcası yerinden edildi. Sayısı bilinmeyen çok sayıda kişi tutuklu, işkence görüyor, kayıp ve yoksulluk içinde yaşıyor." dedi.

Ülkedeki yıkımın boyutunu tam olarak anlamanın imkânsız olduğunu belirten Guterres, "Yaşanan vahşetin boyutu vicdanları sarsıyor." şeklinde konuştu.

Suriye'de sürdürülebilir barış için sorumluların hesap vermesi gerektiğini de ifade eden Guterres, soruna çözüm bulunamamasının ise BM Güvenlik Konseyinin etkili olmamasından kaynaklandığını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı