Brezilya'da yeni bir dinozor türüne ait kalıntılar bulundu

Brezilyalı bilim insanları, ülkenin kuzeydoğusundaki Maranhao eyaletinde, yeni bir dinozor türüne ait fosillerin bulunduğunu açıkladı.

Brezilya'nın Maranhao eyaletinde, demiryolu hattı inşası sırasında dinozor mezarlığı olduğu değerlendirilen bir alanda yeni iskeletlere ulaşıldı.

Haziran ayında başlayan çalışmaların sürdüğü alanda bulunan fosil, bilim insanları tarafından buranın bir dinozor mezarlığı olma olasılığını güçlendirdi.

Fosilbilimci Elvir Myers ve ekibi, kazı alanında bir "titanozor" olduğuna inandıkları şeyin kalıntılarını bulduklarını açıkladı.

Myers, bölge hakkında gerçek bir kayıt bulunmadığını, bu nedenle esas olarak bu alanı keşfetmek ve bulunan iskelet kalıntılarını incelemek için çalıştıklarını belirtti.

Bulunan kalıntıları değerlendiren Myers, "Bu fosil, şu anda bu bölgede yaşamış dinozorların çeşitliliğinin bilinmesine katkıda bulunacaktır." dedi.

Myers, son keşiflerin, bir zamanlar Brezilya'nın her yerinde dolaşan dinozorların yaşamı hakkında yeni ve çok önemli arka plan bilgileri sağlayabileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Tatilin kaza bilançosu: 66 ölü, 8 bin 352 yaralı
Bayram tatilinin 6 gününde 3 bin 706 trafik kazası
Son 5 günde 3 bin 71 trafik kazası gerçekleşti
Türkiye ve 14 ülke, Ramazan Bayramını aynı gün idrak edecek
Bayram namazı nasıl kılınır?