"Bu darbenin dış desteği var"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Mısır'daki darbeyi bu sözlerle yorumladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Mısır'daki askeri darbeye ilişkin, "Mursi'nin boyun eğmeyen tavrını takdir etmek gerekiyor" dedi.

Mısır'daki krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, bu ülkede halkın iradesiyle seçilmiş iktidara karşı önce muhtıra verildiğini şimdi de fiili olarak darbenin gerçekleştirildiğini belirtti.

"BATI ÜLKELERİ MÜSLÜMAN KARDEŞLER'İN İKTİDARINA HAZMEDEMEDİ"

Çelik, "Bu darbenin dış desteği de var. Bazı Batı ülkeleri, Müslüman Kardeşler hareketinin iktidara gelmesini hazmedemediler, hazmetmek istemediler. Önce meydanları hareketlendirdiler, sonra muhtıra verdiler, şimdi de darbeyi yaptılar" diye konuştu.

1960 ve 1980 BENZETMESİ

Mısır'daki tablonun 1960 ve 1980 darbelerinde Türkiye'de yaşananlara benzediğini dile getiren Çelik, "Bu, geri kalmışlık göstergesidir, bu tablonun Mısır'da yaşanması bizi üzüyor. İran, Mısır dost ve kardeş ülkedir. İslam ülkeleri içerisinde önemli bir yere sahiptir" ifadesini kullandı.
 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: ABD'nin ateşkes talebi, acziyetinin ve sahadaki yenilgisinin sonucudur
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Ankara’daki feci kazaya ilişkin taziye mesajı
Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü
Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret
Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı