Bursa'daki dolu yağışından bin 350 çiftçi zarar gördü

Bursa Valisi İzzettin Küçük, kentte etkili olan dolu nedeniyle bin 350 çiftçinin 95 bin dönüm arazisinin zarar gördüğünü açıkladı.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, geçtiğimiz gün dolu yağışından ekinleri zarar gören çiftçileri ziyaret ederek, zararların en kısa sürede giderileceğini söyledi.

Burada açıklamalarda bulunan Küçük, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinin doludan şiddetli bir biçimde etkilendiğini belirtti.

Küçük, "Tespitler yapıldı, Mustafakemalpaşa'da bin 150 kadar çiftçimizin 76 bin dönüm, Karacabey'de ise 200 çiftçimizin 19 bin dönüm ekili alanı önemli ölçüde etkilendi. Bu arazilerde domates, biber, kavun, karpuz ve kabak gibi ürünler ekiliydi. Bazı tarlalardaki ürünler hiç kullanılamaz, toplanılamaz ve satılamaz hale geldi." dedi.

Zarar tespitlerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bildirildiğini dile getiren Küçük, "Çiftçimizin mağduriyetinin takipçisiyiz. Biliyorum, mağduriyetiniz, hasarınız çok. Kimi tarlalarda yüzde 100 zarar mevcut. Sizler de mevzuatı biliyorsunuz. Yüzde 40'ın üzerindeki hasarlarda nakdi ödeme söz konusudur. Yüzde 40'ın altında olanlarda da devletin desteği, katkısı var. Özellikle borçların ötelenmesi, ertelenmesi söz konusudur." ifadelerini kullandı.

İLKHA








 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

İklim krizi hububat ekimini geciktirdi
ÇKS yönetmeliğinde değişiklik
Çiftçilere 6 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak
HÜDA PAR'dan çiftçilere destek çağrısı
Su ürünleri av sezonu bugün sona eriyor