BYEGM 3 merkezde basın mensuplarını bilgilendirdi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, "Anayasa Değişikliği Referandumunu" takip etmek isteyen basın mensupları için Türkiye genelinde üç ayrı ilde basın merkezi kurarak, basın mensuplarına hizmet sundu.

"Anayasa Değişikliği Halkoylamasını" takip etmek isteyen basın mensuplarının mesleki çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Ankara, İstanbul ve Diyarbakır’da üç ayrı basın merkezi kuruldu. Kurulan basın merkezlerinde seçim sonuçları resmi kaynaklara dayandırılarak basın mensuplarına aktarıldı.

Konu hakkında Basın Yayın ve Enformasyon Diyarbakır İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 130'u aşkın yerli ve uluslararası basın mensuplarının Diyarbakır’daki basın merkezinde misafir edildiği belirtildi.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Anadolu Ajansı işbirliğinde basın merkezlerinin açıldığına yer verilen açıklamada, “Basın merkezi için 130'u aşkın yerli yabancı basın mensubu akreditasyon başvurusunda bulunmuştur. Bu kapsamda, yerel veya uluslararası bir medya mensubunun adına çalıştığı yayın kuruluşuna referandum sonuçlarına ilişkin anlık verileri ücretsiz ve konforlu koşullarda aktarmasına imkân tanıyan basın merkezi projesi, ‘basın özgürlüğü’ ilkesinin somut bir örneğidir. Özellikle, her yabancı gazetecinin, haberi, hiçbir kontrole tabi olmaksızın ülkesine istediği şekilde aktarması, pratikte, basın özgürlüğünün zirvesidir. Bu itibarla, Diyarbakır'daki basın merkezi için yapılan akreditasyon başvuruları, objektif bir yaklaşımla değerlendirilip sonuçlandırılmış ve 130'u aşkın yerli uluslararası basın mensubu akredite edilerek basın merkezimizde misafir edilmişti." denildi. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz- İLKHA)






 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir