C Kollu Skopi Cihazı

Silopi Devlet Hastanesi ameliyathanesinde portatif C kollu dijital röntgen cihazının kurulumu gerçekleştirilerek hizmete sokuldu.

ŞIRNAK-Silopi Devlet Hastanesi tıbbi cihaz ve malzeme yönünden kendini yeniliyor. Yeni cihazın tanıtımını yapan Silopi Devlet Hastanesi Başhekim-Hastane Yöneticisi Dr. Hasan Kerem Alptekin, C kollu Skopi cihazının C kollu olması sayesinde üç planda hareket edildiğini söyledi.

Dr. Alptekin, "Cihaz yatay- dikey ve hastanın çevresinde çemberseldir. Tekerlekleri olması nedeniyle hastaya uygun şekilde yaklaştırılabilir. Bu nedenle beyin cerrahisi ve ortopedi alanında kullanılabilir. Ortopedi ameliyatlarında dönen kol sistemiyle kırıkların farklı açılardan anında görüntüleyerek modern ameliyat tekniklerini mümkün kılmaktadır. Bu sayede eklemler ve kırıklar açılmadan kırık tespiti yapılabilir. Böylece kan kaybı olmaz, enfeksiyon riski düşer ve iyileşme hızlı gerçekleşir. Amacımız, vakalardaki hata paylarını minimuma indirerek halkımıza en doğru, en güvenilir teşhis ve tedaviyi sunmaktır" diye konuştu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Silopi Haberleri

Silopi’de vatandaşlarla bir araya geldi
Silopi'de yüksek kesilen elektrik faturaları halkı mağdur ediyor
DEM'li Silopi Belediye Başkanı Ormanlı, partisinden ihraç edildi
Şırnak Silopi Sanayi Sitesi Kavşağı'nda trafik kazası, 2 ölü
Habur Gümrük Kapısı'nda 370 kg uyuşturucu ele geçirildi