Çat-Karlıova yolunu kapatan PKK’lilere destek veren 2 kişi yakalandı

Çat - Karlıova karayolu Çirişli mevkiinde, bir PKK mensubuyla birlikte yolu kapatarak propaganda yaptıkları belirtilen 2 kişi tutuklandı.

Erzurum’un Çat ilçesi ile Bingöl’ün Karlıova ilçesini bir birine bağlayan karayolunda Çirişli mevkiinde, bir PKK mensubuyla birlikte hareket ederek yol kapatarak örgütün propagandasını yaptıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Yol kapatarak propaganda yaptığı iddia edilen 1 kadın diğer otobüs şoförü 2 kişinin yakalanması ile ilgili olarak emniyetten yapılan açıklamada, yapılan istihbarat çalışması sonucu Z.D. adlı kadının, bir grup PKK mensubuyla Çat-Karlıova karayolu Çirişli mevkisinde yol kesme eylemine katıldığını belirledi. 

Şüpheli  Z.D’nin, yaşanan yol kapatma olayından sonra PKK lilerden ayrılarak otobüsle Erzurum'a dönüş yaptığı sırada Çat ilçesinde gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, araçtaki yolcuların ifadesine başvurulduğunu,  Z.D'nin dönüş için bindiği otobüste de aracın şoförü H.Poyaz'ın da katılımıyla propaganda yaptığı bilgisine ulaşılması üzerine otobüs şoförü H.Poyaz'ın da gözaltına aldığı belirtildi.

Çat İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, sulh ceza hakimliğince tutuklandığı belirtilen açıklamada, Tutuklanan H. Poyaz’ın daha önce Bingöl Emniyet Müdürüne yapılan saldırıyla ilgili aracıyla Kayseri’de yakalandığı ve daha sonra tekrar serbest bırakıldığı hatırlatıldı. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çat Haberleri

Çat'ta Karlıova Depremi Koordinasyon toplantısı yapıldı
Geçmişi Osmanlı Sarayı'na uzanan mineral deposu Kaynak Tuzu
Erzurum'da arazi kavgası: 5 kişi hayatını kaybetti