Yaklaşık 60 kilometrelik Çermik-Siverek karayolunun virajlı, dar ve görüş mesafesinin kısıtlı olduğundan dolayı sıklıkla trafik kazalarının yaşandığını, CİMER başta olmak üzere ilgili makamlara başvurular yapılmasına rağmen bir türlü gerekli genişletme, bakım ve onarım çalışmalarının yapılmadığını kaydeden sürücüler, yaşanan mağduriyet ve tehlikelere dikkat çekti.
Çermik-Siverek hattında yolcu taşıyan sürücülerden Mehmet Çiçeklidağ, iddialara göre yol çalışmasının proje kapsamında olduğunu, fakat yıllardır herhangi bir faaliyetin yürütülmediğine vurgu yaptı.
"Yaklaşık bir senede 10 ölüyü ben çıkardım"
Çiçeklidağ "Siverek-Çermik geçit yolunda kazalardan dolayı ayda bir kişi ölüyor. Nedeni; viraj çok, yollar dar ve araçların kaçacağı bir yer yok. 20 yıldır bu durakta çalışıyorum ve her gün kazalarla karşı karşıya geliyoruz. Kaç senedir diyorlar ki bu yolun projesi tutulmuş, yol yapılacak, senede bir gelip birkaç çizgi atıp gidiyorlar. Siverek-Çermik yolu işlektir. Bu güzergahta Çermik, Ergani, Çüngüş ve Yeni köy bu yol üzeri çalışıyorlar. Özellikle yazın insanların çoğu bariyerlerde kalıyor, elimizden geldikçe kurtarıyoruz, yaklaşık bir senede 10 ölüyü ben çıkardım. Bende can taşıyorum, yolcuların vebali bizim boynumuzdadır." dedi.
"Devlet 'yol yapıyoruz' diyor ama bir şey yaptığını görmüyoruz"
Yolun yapılmasında çok büyük bir maliyetin olmadığını belirten Çiçeklidağ "Devlet 'yol yapıyoruz' diyor ama bir şey yaptığını hiç görmüyoruz, yolda herhangi bir çalışma yok. Çukurlar kazılıyor üzerine biraz beton döküp gidiyorlar. Bu yol ölüm yoludur, acil bir şekilde yapılması gerekiyor. Yolun tamamı sıkıntılı. Saman yüklü bir kamyon geldiğinde kaçacak yerimiz yok, kendimizi şarampole atıyoruz ki yolun yapılmasında çok büyük bir şeyde yok, yol yapılabilir ve geniş yerler de var. Devletimizden rica ediyoruz, buraya bakan kimse Allah için bu yollarımızı yapsın. Bu ölümleri her gün görmekten kurtulamıyoruz." şeklinde konuştu.
Kış mevsiminde yaşanan aksaklıklara da değinen Çiçeklidağ, şunları söyledi:
"Kışın ise buzlanmalar oluyor, bazen yolcuları alıp geldiğimizde 9.30'da geri dönmek zorunda kalıyoruz. Böyle durumlarda o insanlar Siverek'te perişan halde kalıyorlar. Diyarbakır yolu da kapalı olursa insanlar otellerde kalmak zorunda kalıyor. Bazılarının otel parası dahi yok. Bunlara bizler yardımcı olsak da bir yere kadar…"
"Bu virajlar gerçekten ölüm virajı, yetkililerin müdahale etmesini ve duymasını istiyoruz"
Şahit olduğu kaza vakalarına atıfta bulunan Mehmet Nuri Yüksel "Yazın bu yolu çok kullandım. Özellikle gece saatlerinde büyük araçlar geçerken yolun darlığından kenarda durmak zorunda kalıyordum. Buruz rampası dediğimiz noktada dar ve çok tehlikeli bir viraj var. Aynı şekilde bu yolda biri Siverek, biri Çermik sınırları içerisinde olan iki köprü var. Kızılçubuk deresi üzerindeki köprü o kadar dar ki karşıdan gelen aracın durması gerekiyor. Çermik çıkışındaki virajda da mutlaka kavşak ve trafik ışıklarının yapılması gerekiyor. Şahit olduğum 3-4 kazada araçların içerisinden yaralıları çıkardığım oldu. Bu virajlar gerçekten ölüm virajı, yetkililerin müdahale etmesini ve duymasını istiyoruz." dedi.
"Görüş mesafeleri de kısıtlı"
En son yolun yapılmasının 1970'li yıllara dayandığını söyleyen Mehmet Çetin Dağ, şu ifadelere yer verdi:
"Diyarbakır Çermik ilçesinden Siverek'e giden yol çok dar, virajlı ve yokuşlu olduğundan birçok kaza meydana geldi ve insanımız vefat etti. Çevresinde hafriyat olduğundan başka yerden dolgu getirmeye gerek yok, az bir maliyet ile yapılabilir. Diyarbakır'dan Şanlıurfa iline bağlantı yoludur, gidip gelirken birçok zahmet çekiyoruz. Kışın yollar daha sıkıntılı olduğundan gidip gelmek istemiyoruz. En son bu yolun yapılması tahminen 70'lere dayanıyor. Görüş mesafeleri de kısıtlı."
Konuşmasının devamında Dağ "Ambulans ve siren seslerini duyduğumuzda, Siverek yolunda kaza olduğunu anlıyoruz; medyaya baktığınızda burada çok sayıda kaza olduğunu, insanların öldüğünü görebilirsiniz. Yetkililerden ricamız bir an önce yolun yapılmasıdır." diye belirtti.
"Uçurum gibi yerlerde bariyer yok"
Yolun yapılmamasından şikayetçi olduklarını dile getiren Levent Yeşil Kaya "4 senedir bu yol üzerinde şoförlük yapıyorum. Yolumuzu anlatmaya gerek yok, aslında baktığınız zaman nasıl bir yol olduğu ortada. Çok dar ve dalgalı, sürekli yama yapıyorlar, bazı yerler yüksek ve bazı yerlerse alçak kalıyor. Kesinlikle hız yapılmıyor, bu durumdan şikayetçiyiz. Yolun işlek ve dar olmasından dolayı büyük araçlar küçük araçları sıkıştırıyor. Uçurum gibi yerlerde bariyer yok. Yolun yapılması için CİMER'e başvurduk. Yetkililerden ricamız yolun yapılmasıdır." ifadelerini kullandı.
İLKHA