“Ceyhan’da sokak köpeklerine toplu itlaf” iddiası

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, belediyeye ait hayvan barınağındaki 500’e yakın köpeğin itlaf edildiği iddia edildi.

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, ilçe belediyesine ait hayvan barınağında 500’e yakın köpeğin itlaf edildiği iddiaları, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) ve Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonunu harekete geçirdi.

Adana’dan Ceyhan’a giden KİHAYKO temsilcileri, Ceyhan Cumhuriyet Savcılığına dilekçe ile suç duyurusunda bulunarak; barınak yanındaki boş alana itlaf edilerek gömülen yüzlerce köpeğin tespiti için kazı çalışması ve inceleme yapılması talebinde bulundu.

Savcılık sonrası Ceyhan Kaymakamlığına da resmi suç duyurusu yapan KİHAYKO temsilcileri ve Adana Barosu;  daha sonra basın eşliğinde Ceyhan Hayvan Barınağına gitti. Barınakta hayvanların öldürülerek gömüldüğü iddia edilen alanda incelemeler yapan heyet, daha sonra basın açıklaması yaptı.

KİHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım ve Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Ali Mert yaptıkları ortak açıklamada; uzun zamandır Ceyhan ilçesinde köpeklerin itlaf edilerek öldürüldükleri konusunda kendilerine ulaşan şikâyetler olduğunu belirtti. İlgili kurumlara resmi suç duyurusu yapıldığı belirtilen açıklamada, hiç kimsenin sokak hayvanlarını öldürme veya kötü muamele ile cezalandırma hakkına sahip olmadığı vurgulandı.

Daha sonra barınaktan ayrılan heyet, Adana’ya hareket ederek,  Adana Orman Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Kuruma resmi şikayet dilekçesi veren KİHAYKO ve Adana Barosu; itlaf iddialarının olduğu alanın bir an önce kazı yapılarak cesetlerin çıkarılıp incelenmesi talebinde bulundu.   (İLKHA)





İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adana Haberleri

Adana Seyhan Reşatbey Mahallesi'nde boğazına kaçan kuru yemişten Heimlich manevrası ile kurtarıldı
Adana Seyhan Tellidere Caddesi'nde dönercide silahlı saldırı 1 ağır yaralı
İş yerine silahlı saldırı 1 yaralı
Adana Seyhan Yenibaraj Mahallesi'nde silahlı saldırı, 3 ölü
Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde işçinin kıyafeti alev aldı